De solarprofiel is vernieuwd

We kampten in het verleden met montage problemen en klachten over de werking van dit product.

Goedkopere profielen

Wij hebben in het verleden gewerkt met een goedkopere variant solarprofiel om de vogels onder ze zonnepanelen te weren. Echter bleek deze niet goed te werken zodat vogels en ander ongedierte alsnog onder de zonnepanelen konden komen.

Verzwaard en gezet solarprofiel

Onze fabrikant heeft vastgesteld dat het gebruikte aluminium te dun was en te zacht voor het weren van grotere vogels zoals kauwen en kraaien. Er is daarom gekozen voor een zwaardere en dikkere soort aluminium en de solarschroot is in een zetting geplaatst waardoor het aluminium nog sterker is. Ook is het aluminium zwart gemoffeld waardoor de solarschroot mooier is en minder opvalt.

We werken nu met verzwaarde hoekstukken en passtukken voor een nog betere afdichting en bescherming van de zonnepanelen.

Garantie

Al deze nieuwe ontwikkelingen hebben geleid tot een werkend product met de garantie dat er geen vogels of ander ongedierte onder de zonnepanelen kunnen komen.               

Rendement van de zonnepanelen

Uit onderzoek is gebleden dat het rendement van een zonnepaneel minder wordt als de panelen te heet worden. Door nestelende vogels onder de zonnepanelen kunnen de zonnepanelen hun warmte niet meer kwijt. Hierdoor kan er rendement verlies ontstaan waardoor je op jaarbasis aanzienlijk minder stroom opwekt. 

Check regelmatig je zonnepanelen 

Periodiek schoonmaken van de zonnepanelen en het verwijderen van nest materiaal helpt om het optimale rendement uit de zonnepanelen te halen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terugbelverzoek

Laat je gegevens achter en we bellen je zo snel mogelijk terug. Doorgaans reageren we dezelfde werkdag nog.

Terugbelverzoek

Laat je gegevens achter en we bellen je zo snel mogelijk terug. Doorgaans reageren we dezelfde werkdag nog.