Subnavigatie

Zinkwerk

Een mooi ambachtelijk vak. Goede zinkwerkers worden schaars.

Gelukkig kun je via ons nog echt gebruik maken van echte zinkwerkers met meer dan 30 jaar ervaring. Hierdoor kan je er vanuit gaan dat het werk goed en vakkundig wordt uitgevoerd. 

Het repareren of vervangen van een zinken dakgoot is bij ons dagelijkse kost. Reparaties aan de dakgoot worden door ons nog steeds gedaan met nieuw zink en niet met bijvoorbeeld dakbedekking of EPDM (een speciaal soort rubber)

Het spreekt dus ook voorzich dat we alleen maar werken met de beste materialen. We werken het liefst met Rheinzink omdat dit door speciale processen minder vet is en hierdoor beter te solderen is. Als je zo lang met zink werkt dan raak je op het laatst gehecht aan bepaalde merken. 

Twijfel je over de conditie van je goot ? Vul dan even snel het contactformulier zodat we de dakgoot even vrijblijvend kunnen inspecteren. 

Ga er sowieso maar van uit dat je dakgoot aan vernieuwing toe is na 30 jaar. Dit is namelijk de gemiddelde levensduur :)

 

 

Naar contactformulier

Bekend met elk type dakgootsysteem

Er zijn nogal wat termen voor de dakgoten. Ik ga ze hieronder wel noemen maar het komt er in principe op neer dat je bij ieder type dakgoot ergens anders rekening mee moet houden.

Hoe herken je nou wat voor dakgoot je hebt en hoe deze wordt genoemd ? 

Heel simpel:  

 

 • Als de dakgoot rond is en in beugels hangt dan noemen we dat een mastgoot. 
 • Is de dakgoot rechthoeking en hangt ie nog steeds in beugels ? Dan is dat een bakgoot. 
 • Verder heb je nog de dakgoot op maat verwerkt in een houten betimmering. 

Allemaal geen probleem voor ons.

 • We houden rekening met uitzetten en krimpen van zink door warme en koude weersomstandigheden. Zo plaatsen we om de 12 meter een expansiestuk (zink met een stukje rubber in het midden). 
 • We zorgen dat de solderingen goed doorvloeien en gemiddeld 2cm breed zijn. We geven dan ook met gemak garantie tot de eerste bui... 
 • Grapje.. minimaal 10 jaar op de werkzaamheden! :-)
 • Bij nieuwbouw werken we vaak met 3 meter stukken zink en bij renovatie met 1 meter. Dit omdat bij oude woning de gevels en boeidelen nogal kunnen "golven" waardoor 3 meter al niet meer goed past. 
 • Verder kunnen we het hele pakket afmaken met zinken buizen en van die mooie sier wrongen. Zo wordt het allemaal één mooi geheel. 

Veel gestelde vragen (kopie)

 • Waarom zinkwerk via Tradesmen ?

  Omdat we gespecialiseerd zijn in de montage van zinken dakgoten. Voor specialistisch zinkwerk werken we samen met betrouwbare partijen zodat we altijd kwaliteit en garantie van een goede plaatsing kunnen garanderen.

  Daarnaast hebben we de beschikking over een mooie werkplaats waar we zinkwerk op maat kunnen maken en door onze goede banden met leveranciers vertalen we onze kortingen door in de prijs.

  Hierdoor kunnen we tegen een zeer goede prijs kwaliteit verhouding leveren.

  Werken met zink is prachtig en helaas blijven er binnenkort door vergrijzing nog weinig zinkwerkers over. Wij willen dit graag voorkomen en bieden onze toekomstige werknemers dan ook zink cursussen aan en zo dragen we ons steentje bij.

 • Hoelang is de garantie ?

  Wij geven minimaal 10 jaar garantie op de werkzaamheden.

 • Moet de dakgoot altijd vervangen worden of is reparatie mogelijk ?

  Bij het inmeten van bijvoorbeeld zinken dakgoten kunnen we constateren of de dakgoot vervangen moet worden of dat reparatie voldoende is.

  Mocht er reparatie mogelijk zijn dan zullen we hier een aparte prijs voor opmaken en als het mogelijk is deze met zink repareren. 

  We maken dan het oude zinkwerk schoon voor een betere hechting van het nieuwe zink.

 • Vervangen jullie ook het houtwerk bij een dakgoot in betimmering ?

  Jazeker, wij kunnen het houtwerk ook vervangen.

  Onze montagemedewerkers zijn ook hele goede timmermannen dus de betimmering renoveren of vervangen is voor ons geen probleem.

   

Specialist

Vakmannen waar je op kan rekenen

De beste prijs/kwaliteit verhouding vind je bij ons. 

Gratis adviesgesprek