Subnavigatie

Zinkwerk

Wij maken het zinkwerk zelf op maat in de werkplaats en omdat we het zink tegen aantrekkelijke tarieven inkopen kunnen wij voor een scherpe prijs, kwalitatief zinkwerk afleveren. Daarnaast ben je bij ons verzekerd van 10 jaar garantie op al het geleverde werk. En geeft de fabrikant zelfs minimaal 20 jaar garantie op de kwaliteit van het zink.

Voor zinkwerk is het verstandig dat we even langskomen om alles in te meten zodat we een vrijblijvende offerte op maat kunnen afleveren. 

We rekenen geen extra kosten zoals voorrijkosten of andere rare kosten vooraf. Advies en offertes zijn bij ons altijd gratis. Het enige wat we vragen is een beetje vertrouwen :)

Omdat zinkwerk nog een echte ambacht is hebben we gekozen om samen te werken met RFD Zinktechniek zodat we gegarandeerd kwaliteit kunnen leveren. Voor het leveren en plaatsen van zinken dakgoten hebben we vaak 2 man nodig en de combinatie tussen jong en oud, ambitie en ervaring komt hierin volledig tot zijn recht. 

We zijn gevestigd in Friesland en ons werkgebied is in noord en midden Nederland. 

Denk bij zinkwerk aan het vervangen van zinken dakgoten maar ook aan het plaatsen van zinken daken, erkers, ornamenten en andere unieke zinkwerken. 

Kortom, voor het zinkwerk ben je bij ons ook aan het goede adres.

Kijk anders ook eens bij RFD Zinktechniek

Foto's van zinkwerk door ons en RFD

Zinktechniek is een prachtig vak en we zijn ook zeer blij als we hiermee kunnen werken.

We maken het zinkwerk nog steeds zelf in de werkplaats en kunnen hierdoor ook altijd maatwerk leveren. 

Een stukje geschiedenis

Zinkwerk is en zal altijd werk voor specialisten blijven. 

Lang voor de ontdekking van zink als metaalerts werd het al gebruikt in de zinkkoper legering messing en als zinkzout voor medische toepassing. Er zijn messing objecten bekend die stammen uit de tijd van de Babyloniërs en Assyriërs (3000 jaar v. Chr.) en uit Palestina (1400 tot 1000 jaar v. Chr.).

Zink werd voor het eerst rond 500 v. Chr. aan koper toegevoegd. dit was te herleiden uit de vondst van een sierraad op het eiland Rhodos. Alhoewel zink dus werd toegevoegd aan koper om messing te maken, duurde het nog vele eeuwen voordat het als metaal bekend werd. De term 'zink' werd voor het eerst gebruikt in de 17e eeuw.

Omdat zink in de natuur alleen in verbindingen voorkomt, werd het voor het eerst bekend als zinkcarbonaat, een zinkzout. Zink was zeer geschikt in legeringen met andere metalen en werd daarom veel gebruikt in munten. Zinkerts is sinds de bronstijd bekend, maar het duurde nog erg lang voordat zink werd geïdentificeerd als een element, dus als een zuivere, enkelvoudige stof. Zink werd tot aan het eind van de 18e eeuw veelal geïmporteerd uit India en gold als erg duur.
Vroege productie in India en China

Rond het jaar 1200 na Christus werd metallisch zink in India geproduceerd. Het proces stond omschreven als de productie van een nieuw tin-achtig metaal. Hierbij werd de zinkerts in een gesloten kroes op een houtskoolvuur verhit. Er ontstond zinkdamp, dat in een condensatievat gekoeld. Zo ontstond het metallisch zink.

De uit Venetië stammende Marco Polo (1254-1324) vermeldde de productie van zinkoxide in Perzië. De Perzen maakten gebruik van een oplossing van zinksulfaat (ZnSO4 · 7H2O) voor de behandeling van oogontsteking. Zinksulfaat (ZnSO4) wordt ook tegenwoordig gebruikt in de geneeskunde als Adstringens en antisepticum. 

In 1374 werd zink ontdekt door de Hindoes als een nieuw metaal, het achtste op dat moment. Er was toen nog een beperkte productie en bijbehorende handel.

In West Europa werd vanaf het begin van de 19e eeuw gewalst zink vaker toegepast en werden steeds meer dakbedekkingen en goten van zink gemaakt. De sterkte, goede verwerkbaarheid, lage gewicht, soldeerbaarheid en lange levensduur maakten het een populair. In historische binnensteden, zoals Parijs, Wenen en Den Haag, is zink als dakbedekking niet meer weg te denken. 

Bron: Rheinzink

Waarom zinkwerk via ons

Vele jaren ervaring op het gebied van zinkwerk en daktechniek en passie voor het vak.

De ontwikkelingen op het gebied van zink- en daktechniek volgen zich razendsnel op. Door te innoveren en onze kennis continu te verbreden gaan wij hier in mee. 

We richten ons voornamelijk op de particuliere markt maar ook voor grotere klussen kun je bij ons terecht. Er is genoeg ervaring en mankracht beschikbaar voor een groter project.

 • Gratis advies
 • Maatwerk mogelijk
 • Gegarandeerd 10 jaar garantie
 • Goede aanhechting op oude goten
 • Correcte uitvoering van expansiestukken
 • Maatvoering door goed passende plaatsing
 • Samen goed voor 40 jaar ervaring

 

Veel gestelde vragen

 • Waarom zinkwerk via AllesVoorDakgoten ?

  Omdat we gespecialiseerd zijn in de montage van dakgoten en voor zinken dakgoten en specialistisch zinkwerk samen werken met betrouwbare partijen kunnen we altijd kwaliteit en de garantie van een goede plaatsing garanderen.

  Daarnaast hebben we de beschikking over een mooie werkplaats waar we zinkwerk op maat kunnen maken en door onze goede banden met leveranciers vertalen we onze kortingen door in de prijs. Hierdoor kunnen we tegen een zeer goede prijs kwaliteit verhouding leveren. Werken met zink is prachtig en helaas blijven er binnenkort door vergrijzing nog weinig zinkwerkers over. Wij willen dit graag voorkomen en bieden onze toekomstige werknemers dan ook zink cursussen aan en zo dragen we ons steentje bij.

 • Hoelang is de garantie ?

  Wij geven minimaal 10 jaar garantie op de werkzaamheden.

 • Moet de dakgoot altijd vervangen worden of is reparatie mogelijk ?

  Bij het inmeten van bijvoorbeeld zinken dakgoten kunnen we constateren of de dakgoot vervangen moet worden of dat reparatie voldoende is.

  Mocht er reparatie mogelijk zijn dan zullen we hier een aparte prijs voor opmaken en als het mogelijk is deze met zink repareren. 

  We maken dan het oude zinkwerk schoon voor een betere hechting van het nieuwe zink.

 • Vervangen jullie ook het houtwerk bij een dakgoot in betimmering ?

  Jazeker, wij kunnen het houtwerk

  Cras eu pellentesque nulla. Integer consequat pretium tempor. Nulla consectetur eleifend sem. Quisque rhoncus lectus ac sem ultricies euismod. Maecenas sodales laoreet sem non bibendum. In ac condimentum sem. Nunc est eros, suscipit sit amet sollicitudin sed, euismod nec est. In ac consequat sem, a hendrerit risus. Morbi maximus, est in ultrices commodo, est metus bibendum ipsum, semper aliquetnulla nisl eu risus. Vestibulum interdum urna ac enim tristique pharetra.

Overzicht onderliggende pagina's

VOS werkt!

Mooi voorbeeld om de pagina af te sluiten

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque ultrices risus magna, eu feugiat nisl mollis eu.

Dit is een button