Subnavigatie

Uniek en vertrouwde vogelwering

Voorkomen is beter dan genezen

De profielen zijn gemaakt van aluminium en gaan een leven lang mee. Je betaalt meer dan de kunststof of stalen variant op de markt maar krijgt er ook weer 10x meer voor terug. In tegenstelling tot de andere varianten roesten deze niet en zijn ze sterker en flexibeler.
 
Dit product houdt vogels buiten je woning maar ook muizen, ratten en zelfs steenmarters hebben geen kans meer. 
 
Ook hier geven we 5 jaar garantie op de installatiewerkzaamheden. 
 

Vogelnestjes.

Vogels vinden het heerlijk om te nestelen onder de dakpannen en zonnepanelen. Ze zitten er heerlijk beschut tegen regen, wind, roofvogels en andere roofdieren. Helaas slepen ze wel grote hoeveelheden takken en andere nestmaterialen met zich mee onder de pannen of zonnepanelen. 

Ventilatie

Ventileren is heel belangrijk voor het dakbeschot. Voor de zonnepanelen is het belangrijk om een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Want hoe warmer de panelen worden, hoe lager het rendement. Vogelnesten bevatten verrassend grote hoeveelheden nestmateriaal. Kijk onderaan de pagina maar eens naar voorbeelden van reeds uitgevoerde klussen. Daarin is duidelijk te zien hoe groot de nesten kunnen worden door de jaren heen. 

 

Nooit meer bladeren in de dakgoot

Goed schoongemaakte dakgoten zonder bladeren en ander vuil voeren het water veel sneller af. Dit voorkomt schade en overlast door bijvoorbeeld lekkage.

Verzekeraars stellen steeds hogere eisen

Ben je wel verzekerd tegen lekkage of waterschade? Zorg wel voor schone goten want verzekeraars wijzen claims steeds gemakkelijker af bij achterstallig onderhoud.

Met dakgootbescherming zit je sowieso goed omdat in tegenstelling tot andere dakgootroosters deze roosters de achterkant van de goot en dakbeschot wel afdicht. Hierdoor komen er geen bladeren en ook geen overstromend water meer achter je dakgoot

Wij plaatsen en leveren onze dakgootbescherming door heel Nederland. Je dakgoten zijn snel schoon en en onderhoudsvrij. Ook voor het vervangen van je dakgoten en bij dakgoot lekkage helpen wij je graag.

Onze opdrachtgevers zijn:

 • Gemeenten, semi-overheidsinstellingen, Vve's en woningbouworganisaties
 • Aannemers, projectontwikkelaars, en vastgoedbeheerders
 • Zorgsector, onderwijs
 • Horeca en recreatie
 • Agrarische en tuin sector
 • Particulieren en overige private partijen

 

Naar het contact formulier

Minimale onderhoudskosten

Wie wil nou niet onderhoudsvrije dakgoten ? Elk jaar minimaal 2 keer die ladder op om de dakgoten schoon te maken is echt zo'n vervelend klusje.

Meestal wordt dit vergeten waardoor de dakgoot verstopt raakt en lekkages door overstromend regenwater pas later worden opgemerkt. 
 
Als de lekkage wordt opgemerkt is het meestal al te laat en zit de vocht al in de muren. 
 
Een investering in de dakgootbescherming is wenselijk wanneer je erg veel last hebt van blad en je de komende jaren niet meer de ladder op wilt. Je bent eenmalig een bedrag kwijt voor het plaatsen en hebt hierna geen omkijken meer naar de dakgoten. 
 
We plaatsen dit product al meer dan 8 jaar en de enige klacht die wij hebben gehad is dat een klant niet meer wist wat hij met al zijn extra tijd moest doen :-)
 
Mocht je nog twijfelen dan komen we graag langs om de dakgootroosters te demonstreren. 
Gratis advies

Dakgoten beschermen tegen UV-straling

De dakgootbeschermer zorgt voor aanzienlijk minder schadelijke invloeden van UV-straling op jouw kostbare dakgoten.

Van welk materiaal – kunststof, ijzer, zink of koper – je goten ook zijn gemaakt, UV-straling uit zonlicht draagt sterk bij aan de aftakeling van je dakgoten. Dakgootbescherming verminderd de UV straling uit zonlicht met minstens zestig procent.

Dit gecombineerd met de vermindering van de aantasting van bladzuren (looizuren) zorgt ervoor dat jouw dakgoot jaren langer meegaat. 

Looizuur of gallotannine is een hydrolyseerbare tannine en komt onder andere voor in de bast van Sequoia's en eiken, in de peul van Caesalpinia spinosa en in galappels. Het beschermt de boom tegen insectenvraat en aantasting door bacteriën. Wikipedia

Winter is coming

De dakgootbeschermer voorkomt problemen bij sneeuw

Wanneer een laag sneeuw gaat smelten, kan dit voor problemen zorgen bij je dakgoot.

Hoe dan ? hoor ik je denken...  

De sneeuw glijdt van je dak, maar blijft steken in de goot. Door grote druk kan de goot beschadigen of zelf breken.

Bij vorst na tijdelijke dooi kan de waterafvoer bevriezen, met grote kans op lekkage omdat het bevriezende water nergens heen kan. Met dakgootbeschermers glijdt de sneeuw door, wat druk voorkomt. Alleen het ontdooide lekwater komt in je goot en regenpijp terecht en stroomt probleemloos weg. En dankzij de lucht onder het dakgootrooster versnelt het dooiproces.

Een sterk verhaal.. Ik weet het maar toch zijn dit voorkomende problemen en ook dit is een voordeel wat ik je niet wil onthouden. 

Past op elke dakgoot

Het maakt niet uit of je dakgoot nieuw is of al een tijdje mee gaat.

Voor een perfect passend product zijn de maatvoering en de hellingshoek van het dak belangrijk. Het profiel van Dakgootpreventie moet daarvoor in de juiste hoek gezet worden. 
 
Doordat onze dakgootbeschermers op locatie opmaat worden gezet past het op iedere type, soort en/of model dakgoot.

Op zink, koper en Ubbink (polyester) goten kan het worden geklemd door middel van roestrvrij stalen veer klemmen.

Bij alle andere goten zoals Polytech (patentgoot), Polyplus, PVC of aluminium dakgoten worden roestvaste zelftappers met EPDM (rubber) toegepast.

RVS Zelftapper ‚Äč

 

Product eigenschappen

 

 • Perforatie 2,5mm
 • Waterafvoer 730 mm/m2 per uur
 • Aluminium 0,7mm dikte
 • Uitzetting per meter bij temperatuursverschil van 50° 1mm per meter
 • Liniaire uitzettingscoëfficiënt 0,00002321/°c
 • Coating bovenzijde profiel RAL 7012 (grijs)*
 • Coating onderzijde profiel blanc*
 • Profiel lengte 1015mm
 • Laag eigen gewicht
 • Recyclebaar 100% (cradle to cradle)
 • Nederlands Fabricaat
 • Veerstaal klemmen t.b.v. kraal en Ubbink goot (2 stuks per meter h.o.h. 500mm)
* de coatingsystemen die aangebracht worden zijn milieuvriendelijk, voldoen aan nationale en internationale kwaliteits eisen en zijn Qualicoat goedgekeurd.

Voor iedere goot een oplossing!

 • 10 jaar fabrieksgarantie op de aluminium dakgootpreventie.
 • 5 jaar garantie op onze installatie werkzaamheden.
 • 5 jaar garantie op de werking van ons product, mits de onderconstructie geen gebreken vertoont.
Vraag een gratis offerte aan